Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karácsonyi hablánc
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 27 dkg kristálycukor
- 6 dkg porcukor
- piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásfehérjéből 7 dkg kristálycukorral nagyon kemény habot verünk. A többi kristálycukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, majd állandó keverés közben habhoz adjuk és addig verjük míg kihűl. Ekkor bele keverjük a porcukrot és a masszát két részre osztjuk. Az egyik részt megfestjük kevés ételfestékkel. A kétféle habot külön- külön nyomózsákba töltjük, és vajjal megkent sütőlapra apró csókokat nyomunk. A habcsókokra ezüstfonalat helyezünk és a csókok közti fonal részre kisebb csókokat nyomunk. Az így előkészített láncokat közepes tűznél, sütőben megszárítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!