Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karácsonyi hablánc

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 27 dkg kristálycukor
  • 6 dkg porcukor
  • piros ételfesték



  

Elkészítés:

A tojásfehérjéből 7 dkg kristálycukorral nagyon kemény habot verünk. A többi kristálycukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, majd állandó keverés közben habhoz adjuk és addig verjük míg kihűl. Ekkor bele keverjük a porcukrot és a masszát két részre osztjuk. Az egyik részt megfestjük kevés ételfestékkel. A kétféle habot külön- külön nyomózsákba töltjük, és vajjal megkent sütőlapra apró csókokat nyomunk. A habcsókokra ezüstfonalat helyezünk és a csókok közti fonal részre kisebb csókokat nyomunk. Az így előkészített láncokat közepes tűznél, sütőben megszárítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!