Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött haltekercs

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 80 dkg tonhalfilé
  • 4 tojásfehérje
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg paraj
  • 2 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1- 1 szál sárgarépa
  • és petrezselyemgyökér
  • 10 dkg aszpik
  • bors



  

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt halfiléket 10- 15 percig fehérborban áztatjuk, majd megsózzuk. A leeső darabkákat a töltelékhez használjuk. A parajkrémet sóval, borssal ízesítve elkeverjük a haldarabkákkal, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket. A halfiléket olajjal vékonyan megkent celofánpapírra helyezzük és ráhalmozzuk a tölteléket. Tetejét filékkel letakarjuk, a celofánnal szorosan felgöngyöljük, spárgával összekötözzük. Karikára vágott hagymával, zöldséggel ízesített sós, forró vízben 25 percig főzzük. A vízből kivéve hűlni hagyjuk, majd hűtőben kifagyasztjuk. A celofánt eltávolítva szeleteljük, majd olvasztott aszpikkal fényezzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!