Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött haltekercs
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 80 dkg tonhalfilé
- 4 tojásfehérje
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg paraj
- 2 citrom
- 1 dl fehérbor
- 1- 1 szál sárgarépa
- és petrezselyemgyökér
- 10 dkg aszpik
- só
- bors
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt halfiléket 10- 15 percig fehérborban áztatjuk, majd megsózzuk. A leeső darabkákat a töltelékhez használjuk. A parajkrémet sóval, borssal ízesítve elkeverjük a haldarabkákkal, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket. A halfiléket olajjal vékonyan megkent celofánpapírra helyezzük és ráhalmozzuk a tölteléket. Tetejét filékkel letakarjuk, a celofánnal szorosan felgöngyöljük, spárgával összekötözzük. Karikára vágott hagymával, zöldséggel ízesített sós, forró vízben 25 percig főzzük. A vízből kivéve hűlni hagyjuk, majd hűtőben kifagyasztjuk. A celofánt eltávolítva szeleteljük, majd olvasztott aszpikkal fényezzük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!