Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tőkehalkrokett
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 50 dkg sózott tőkehal
- 50 dkg burgonya
- 3 dkg Rama margarin
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A sózott halat egy napig vízben áztatjuk. Villával szétnyomjuk, elkeverjük a főtt, áttört burgonyával, a tejjel, vajjal és a fűszerekkel, és gyakran kevergetve sűrű masszává főzzük. A tűzről levéve hozzáadunk egy tojást és egy tojássárgáját, hozzákeverjük a petrezselymet és a sajtot. Pár órára behűtjük, majd vizes kézzel kis rudakat formálunk a hideg masszából. A megmaradt tojásfehérjét 1 kiskanál olajjal felverjük. A rudacskákat először lisztbe, majd a tojásfehérjébe, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajba aranysárgára kötjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!