Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tőkehalkrokett

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 50 dkg sózott tőkehal
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • petrezselyemzöldje



  

Elkészítés:

A sózott halat egy napig vízben áztatjuk. Villával szétnyomjuk, elkeverjük a főtt, áttört burgonyával, a tejjel, vajjal és a fűszerekkel, és gyakran kevergetve sűrű masszává főzzük. A tűzről levéve hozzáadunk egy tojást és egy tojássárgáját, hozzákeverjük a petrezselymet és a sajtot. Pár órára behűtjük, majd vizes kézzel kis rudakat formálunk a hideg masszából. A megmaradt tojásfehérjét 1 kiskanál olajjal felverjük. A rudacskákat először lisztbe, majd a tojásfehérjébe, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajba aranysárgára kötjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!