Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sült lepényhal pikáns mártásban
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 1 kg lepényhal
- 1 citrom leve
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 dl paradicsomlé
- 2 cikk fokhagyma
- cukor
- babérlevél
- petrezselyemzöldje
- rozmaring
- bors
- ecet
- só
Elkészítés:
A megtisztított halat felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Egy kevés olajat kiveszünk és 1 ek liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük a borral, paradicsomlével, hozzáadjuk a kevés sóval szétnyomkodott fokhagymát, a fűszereket, és kevergetve 15 percig főzzük. Az így készült mártást a melegen tartott halra öntjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!