Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült lepényhal pikáns mártásban

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 1 kg lepényhal
  • 1 citrom leve
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 cikk fokhagyma
  • cukor
  • babérlevél
  • petrezselyemzöldje
  • rozmaring
  • bors
  • ecet



  

Elkészítés:

A megtisztított halat felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Egy kevés olajat kiveszünk és 1 ek liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük a borral, paradicsomlével, hozzáadjuk a kevés sóval szétnyomkodott fokhagymát, a fűszereket, és kevergetve 15 percig főzzük. Az így készült mártást a melegen tartott halra öntjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!