Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült garnéla

4x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6személyre 45 dkg konyhakész garnélarák
  • 40 dkg konzerv paradicsom (egész)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • 3 ek petrezselyemzöldje
  • 1 ek kakaó
  • csipetnyi őrölt mustármag
  • csipetnyi cukor
  • 3 ek olívaolaj



  

Elkészítés:

Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és barnulásig pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a fűszernövényeket, az őrölt mustármagot, a cukrot, a felaprított konzerv paradicsomot és paradicsompürét. Fedő nélkül, kb fél óra alatt közepesen sűrű szósszá főzzük. Beleforgatjuk a garnélát és kb 5 percig főzzük, míg a rák a rózsaszínű lesz és megfő. Ekkor az egészet tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a szétmorzsolt feta sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. Friss kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!