Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sült garnéla
4x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 6személyre 45 dkg konyhakész garnélarák
- 40 dkg konzerv paradicsom (egész)
- 1 ek paradicsompüré
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 25 dkg feta sajt
- 3 ek petrezselyemzöldje
- 1 ek kakaó
- csipetnyi őrölt mustármag
- csipetnyi cukor
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és barnulásig pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a fűszernövényeket, az őrölt mustármagot, a cukrot, a felaprított konzerv paradicsomot és paradicsompürét. Fedő nélkül, kb fél óra alatt közepesen sűrű szósszá főzzük. Beleforgatjuk a garnélát és kb 5 percig főzzük, míg a rák a rózsaszínű lesz és megfő. Ekkor az egészet tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a szétmorzsolt feta sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. Friss kaporral megszórva, forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!