Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pulykaleves

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10személyre egy 3 kg-os pulykacsibe
  • 1 kg vegyes zöldség
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg cérnametélt
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöldje
  • egész bors



  

Elkészítés:

A megtisztított megmosott pulykát feldaraboljuk és egy nagy fazékban feltesszük főni annyi hideg vízbe, amennyi bőven ellepi. Ha felforrt, a lángot egészen kicsire vesszük- éppen csak forrásban tartjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, megsózzuk, majd egy óra múlva beletesszük a zöldségeket is; a vegyes zöldségeket hasábra vágva, a káposztát torzsástól és a gombát egészben. Közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát, megint másikban pedig, sós vízben megfőzzük a zöldborsót. A pulykát addig főzzük, amíg egészen puha lesz, ekkor kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk, eltávolítjuk az inakat és a húst levesestálba tesszük. Rátesszük a vegyes zöldséget, a gombát, a zöldborsót és a tésztát, végül rámerjük a forró levest, petrezselyemzöldjével megintjük és azonnal kínáljuk. 10sz: egy 3 kg-os pulykacsibe; 1 kg vegyes zöldség; 20 dkg kelkáposzta; 20 dkg zöldborsó; 20 dkg cérnametélt; 5 dkg gomba; 1 fej vöröshagyma; 1 kis fej fokhagyma; kakukkfű; petrezselyemzöldje; egész bors; só

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!