Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pulykaleves
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 10személyre egy 3 kg-os pulykacsibe
- 1 kg vegyes zöldség
- 20 dkg kelkáposzta
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg cérnametélt
- 5 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis fej fokhagyma
- kakukkfű
- petrezselyemzöldje
- egész bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított megmosott pulykát feldaraboljuk és egy nagy fazékban feltesszük főni annyi hideg vízbe, amennyi bőven ellepi. Ha felforrt, a lángot egészen kicsire vesszük- éppen csak forrásban tartjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, megsózzuk, majd egy óra múlva beletesszük a zöldségeket is; a vegyes zöldségeket hasábra vágva, a káposztát torzsástól és a gombát egészben. Közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát, megint másikban pedig, sós vízben megfőzzük a zöldborsót. A pulykát addig főzzük, amíg egészen puha lesz, ekkor kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk, eltávolítjuk az inakat és a húst levesestálba tesszük. Rátesszük a vegyes zöldséget, a gombát, a zöldborsót és a tésztát, végül rámerjük a forró levest, petrezselyemzöldjével megintjük és azonnal kínáljuk. 10sz: egy 3 kg-os pulykacsibe; 1 kg vegyes zöldség; 20 dkg kelkáposzta; 20 dkg zöldborsó; 20 dkg cérnametélt; 5 dkg gomba; 1 fej vöröshagyma; 1 kis fej fokhagyma; kakukkfű; petrezselyemzöldje; egész bors; sóHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!