Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kijevi krémes

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • tejföl az összeállításhoz
  • A lapokra:
  • 4 tojás fehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk.
  • Krém:
  • 4 kanál liszt
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor



  

Elkészítés:

Krém: 4 kanál lisztet, 4 dl tejet, 1 tojást simára keverünk, majd sűrű krémmé főzzük. 25 dkg porcukrot, 25 dkg Rama
margarint, l csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, és egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. A habot rákenjük a tésztalapokra, darabos dióval megszórjuk, és úgy sütjük meg mind a 3 lapot. A habos-diós lapokat a krémmel megtöltjük. Kb. 1 nap alatt puhul meg, és érnek össze az ízek.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!