Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kardinális szelet
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- A tojáshabhoz: 2,5 dl (kb. 8) tojás fehérje
- 18 dkg kristálycukor
- A tésztához:
- 2 egész tojás
- 3 tojás sárgája
- 5,5 dkg porcukor
- 1 csomag vanílliás cukor
- 5,5 dkg finomliszt
- A töltelékhez:
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag habfix
- 1 evőkanál nagyon erős feketekávé
Elkészítés:
Ehhez a különleges édességhez kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk. A másikhoz az egész tojásokat a 3 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk. Sütőpapírból két 15x40 cm-es darabot levágunk, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetjük. A tojáshabból kiskanállal mindegyikre hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Ezeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végülis laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (190 °C) 15-20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a kévéval szép barnára színezzük. (Ha a süteményt nem fogyasztjuk el azonnal-aminek kevés a valószínűsége-, jó, ha a tejszínbe 1 csomag habfixet keverünk.) A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Óvatosan kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tálra rakjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!