Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Moussaka

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Fél kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva
  • fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva
  • 2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve
  • 25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • 5 ek olaj
  • 2 ek reszelt ementáli
  • liszt
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A padlizsánt sózom, borsozom, lisztbe forgatom és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütöm. Ezt követően a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erősen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom. Egy kizsírozott felfújtformába rétegenként lerakom a padlizsánt, a húst, a paradicsomot (sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel fűszerezve) és a paprikát. Megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olajjal és 200 fokos sütőben fél óráig sütöm. Pitát, vörösbort és tzatzikit kínálok hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!