Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Moussaka
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- Fél kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva
- fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva
- 2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve
- 25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd préselt fokhagyma
- 5 ek olaj
- 2 ek reszelt ementáli
- liszt
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánt sózom, borsozom, lisztbe forgatom és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütöm. Ezt követően a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erősen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom. Egy kizsírozott felfújtformába rétegenként lerakom a padlizsánt, a húst, a paradicsomot (sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel fűszerezve) és a paprikát. Megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olajjal és 200 fokos sütőben fél óráig sütöm. Pitát, vörösbort és tzatzikit kínálok hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!