Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dolmadakia jalantzi

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50-60 szőlőlevél
  • 2 dl olaj
  • 2 csészényi finomra vágott hagyma
  • fél csésze finomra vágott kapor
  • 1 csésze rizs
  • 2 citrom leve
  • bors



  

Elkészítés:

A szőlőleveleket forró vízzel leforrázom, lecsepegtetem és hűlni hagyom. A citromlé kivételével az összes hozzávalót összekeverem és ebből egy-egy evőkanálnyit egy-egy levélre téve azt feltekerem, a végeit begyűröm. A fazék alját kibélelem néhány szőlőlevéllel, majd rétegenként szorosan rápakolom a szőlőleveles tekercseket. Az egészet lefedem egy lefordított nehéz tányérral - hogy fel ne tudjanak jönni a főzés során. Ráöntöm a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön addig főzöm, míg fel nem itta a levet, azaz a rizs meg nem főtt. Hűlni hagyom és lapos tálon egymás mellé helyezve tálalom. Hozzá görög citrommártást (Avgolemono) kínálok.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!