Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sólet

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérbab
  • 1 kg ízlés szerinti füstölt hús
  • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 kanálnyi libazsír
  • 3 babérlevél
  • 1 kanál paprika



  

Elkészítés:

A babot és a húsokat előző este beáztatom. Egy nagy tűzálló köcsögbe pakolom a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a libazsírt. Sót csak szükség esetén teszek bele, ami függ a hús sósságától. Annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Felforralom és lefedve nagyon lassú tűzön 3-4 órán át főzöm. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!