Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Libasült

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 liba
  • 4-6 kis alma
  • 4 ág fehérüröm
  • 2 tk keményítő



  

Elkészítés:

A libát kívül - belül besózom, az almát és a fehérürmöt a hasába teszem. Egy fedeles serpenyőt 3 - 4 cm magasan megtöltök vízzel, felforralom, beleteszem a libát és lefedve kis lángon párolom. Mikor elkezd pirulni, utánaöntök kevés forróvizet. Gyakran öntözgetem a pecsenyét a levével, időnként pedig beleszurkálok a püspökfalatjába, hogy a zsírja kisülhessen. Kevéssel a sütés vége előtt leveszem a tetejét és a forró sütőbe teszem. Hideg sós vízzel beecsetelem és ropogósra sütöm. Nagyon finom, értékes étel a libasült, melyet lassan már sehol sem lehet kapni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!