Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkemájpástétom

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 hagyma
  • 15 dkg libazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoránna
  • bors



  

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és a zsírban takaréklángon megpárolom, anélkül, hogy megpirulna. Mikor megpuhult, hozzáadom a megtisztított májat és most már együtt addig párolom, míg a máj meg nem puhult. Az egészet mixerben pürésítem. Utána sóval, borssal, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítem, majd rövid időre újra felmelegítem. A forró májat kis üveg, vagy porcelán adagformákba teszem és hűlni hagyom. Végül a pástétomot három milliméternyi folyékony zsírral leöntöm és légmentesen lezárom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!