Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos sült karalábé
2x
2x
0.0x
Húsos sült karalábé recept
Hozzávalók:
- (4 személyre):
- 4 nagyobb, zsenge karalábé
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej hagyma
- só
- bors
- 30 dkg darált hús
- 1 dl tej
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- diónyi Rama margarin
- 8 szelet bacon
- 1 dl húsleves
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A karalábékat meghámozzuk, enyhén sós vízben 20 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. A töltelékhez az apróra felkockázott szalonnát a finomra vágott hagymával együtt megpirítjuk, a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a karalábékat. Kivajazott sütőedénybe tesszük őket, visszaillesztjük a tetejükre a kalapkákat, és mindegyikre keresztben 2-2 szalonnaszeletet fektetünk. Melléjük szórjuk a karalábéforgácsot, aláöntjük a húslevest, meglocsoljuk az olajjal, és alufóliával letakarva előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180°C) 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük. Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!