Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos sült karalábé

2x      2x   0.0x
Húsos sült karalábé recept

Húsos sült karalábé recept

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 4 nagyobb, zsenge karalábé
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • bors
  • 30 dkg darált hús
  • 1 dl tej
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • diónyi Rama
    margarin
  • 8 szelet bacon
  • 1 dl húsleves
  • 2 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk, enyhén sós vízben 20 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. A töltelékhez az apróra felkockázott szalonnát a finomra vágott hagymával együtt megpirítjuk, a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a karalábékat. Kivajazott sütőedénybe tesszük őket, visszaillesztjük a tetejükre a kalapkákat, és mindegyikre keresztben 2-2 szalonnaszeletet fektetünk. Melléjük szórjuk a karalábéforgácsot, aláöntjük a húslevest, meglocsoljuk az olajjal, és alufóliával letakarva előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180°C) 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük. Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!