Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Olasz rizssaláta
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg rizs
- 2 dl olaj
- 2 zöldpaprika
- 1/2 citrom
- 15 dkg friss vagy mirelit zellerkocka
- 1 fejes saláta
- 1/2 kötés retek
- 5 dkg földimogyoró
- só
- törött bors
- szardellapaszta
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon megmossuk, majd az olajban kissé megfuttatva, vízzel felengedve, fedő alatt megpároljuk. A paprika csutkáját és az ereit kivágjuk, majd a húsát csíkokra szeleteljük, és megmossuk. A zellerkockát enyhén sós vízben megfőzzük, levétől lecsurgatjuk, félretesszük. A jól kihűtött rizst, a szeletelt paprikát és a főtt zellerkockát megfelelő nagyságú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a szintén metéltre vágott retket. Végül beletesszük a durvára aprított pörkölt földimogyorót. Sóval, törött borssal, citromlével és szardellapasztával ízesítjük. Az egészet meglocsoljuk 1 dl étolajjal, majd jól kihűtve, salátalevél-alapra tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc Egy adag: 2066 kJ (492kcal)Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!