Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Olasz rizssaláta

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl olaj
  • 2 zöldpaprika
  • 1/2 citrom
  • 15 dkg friss vagy mirelit zellerkocka
  • 1 fejes saláta
  • 1/2 kötés retek
  • 5 dkg földimogyoró
  • törött bors
  • szardellapaszta



  

Elkészítés:

A rizst a szokásos módon megmossuk, majd az olajban kissé megfuttatva, vízzel felengedve, fedő alatt megpároljuk. A paprika csutkáját és az ereit kivágjuk, majd a húsát csíkokra szeleteljük, és megmossuk. A zellerkockát enyhén sós vízben megfőzzük, levétől lecsurgatjuk, félretesszük. A jól kihűtött rizst, a szeletelt paprikát és a főtt zellerkockát megfelelő nagyságú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a szintén metéltre vágott retket. Végül beletesszük a durvára aprított pörkölt földimogyorót. Sóval, törött borssal, citromlével és szardellapasztával ízesítjük. Az egészet meglocsoljuk 1 dl étolajjal, majd jól kihűtve, salátalevél-alapra tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc Egy adag: 2066 kJ (492kcal)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!