Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bárányszeletek görögösen

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 személyre 6 vastag szelet báránycomb
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 12 dkg kasseri sajt
  • oregánó
  • bors



  

Elkészítés:

Egy nagy kizsírozott serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst (nem sütjük át), majd a szeleteket külön- külön, 25 centis alufólia- darabok közepére rakjuk. A serpenyőből kiöntjük a zsírt, beletesszük a vajat, a finomra vágott hagymát a fokhagymával együtt puhára pároljuk. Két- két vastag szelet burgonyát teszünk mindegyik hússzelet tetejére, megkenjük a hagymás vajjal, paradicsomkarikákat teszünk rájuk és megszórjuk oregánóval. Sajtszeleteket lefedjük, ráhajtjuk a fóliát, és az így kapott csomagokat tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes tűznél másfél óráig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!