Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Citromos báránymell

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 1,2 kg bárány eleje
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 póréhagyma
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg cukorborsó
  • fél citrom
  • 2 ek. liszt
  • 6 szem fehér bors
  • 2 szem szegfűbors



  

Elkészítés:

A húst 5 cm nagyságú darabokra vágjuk és hideg vízbe téve felforraljuk. A vizet leöntjük róla, majd annyi forró, tiszta vízzel öntjük le, amennyi ellepi. Beletesszük a fűszereket, a cikkekre vágott vöröshagymát és lefedve, lassú tűzön másfél óráig főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, hosszában négybe vágott répát, feldarabolt póréhagymát, a zöldborsót és a hússal együtt puhára főzzük. Közben a Rama
margarinon kissé megpirítjuk a lisztet, majd 3-4 dl főzővízzel felengedjük, belecsavarjuk a citrom levét és 5-6 percig erős lángon forralva besűrítjük. Végül belekeverjük a tejszínt és a citrom reszelt héját is. Tálra rakjuk a forró húsdarabokat meg a zöldségeket és a mártással leöntjük. Főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!