Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Citromos báránymell
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 1,2 kg bárány eleje
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 póréhagyma
- 4 dkg Rama margarin
- 2 dl tejszín
- 50 dkg cukorborsó
- fél citrom
- 2 ek. liszt
- 6 szem fehér bors
- 2 szem szegfűbors
- só
Elkészítés:
A húst 5 cm nagyságú darabokra vágjuk és hideg vízbe téve felforraljuk. A vizet leöntjük róla, majd annyi forró, tiszta vízzel öntjük le, amennyi ellepi. Beletesszük a fűszereket, a cikkekre vágott vöröshagymát és lefedve, lassú tűzön másfél óráig főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, hosszában négybe vágott répát, feldarabolt póréhagymát, a zöldborsót és a hússal együtt puhára főzzük. Közben a Rama margarinon kissé megpirítjuk a lisztet, majd 3-4 dl főzővízzel felengedjük, belecsavarjuk a citrom levét és 5-6 percig erős lángon forralva besűrítjük. Végül belekeverjük a tejszínt és a citrom reszelt héját is. Tálra rakjuk a forró húsdarabokat meg a zöldségeket és a mártással leöntjük. Főtt burgonyát kínálunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!