Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Erdélyi tárkonyos bárány

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 1 kg bárányhús
  • 20 dkg báránycsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 1 kk tárkonyecet
  • tárkony



  

Elkészítés:

A csontból erős levet főzünk. A húst kockára vágjuk és annyi csontlét öntünk rá, amennyi ellepi. Amikor felforrt, megsózzuk, és beletesszük az egészben hagyott hagymát és a tárkonyt. Takaréklángon puhára pároljuk. A Rama
margarinból és lisztből világos rántást készítünk. A hagymát eltávolítjuk, majd a rántást hozzáadva hígabb rántást készítünk. Hozzákeverjük a tejfölt, kevés citromlével és tárkonyecettel savanykássá ízesítjük. Párolt rizzsel tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!