Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Báránysült sajtos besamellel
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre 1,2 kg báránylapocka
- 3 dkg Rama margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A húst a csontokról lefejtjük. A sót, borsot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a citromlével és ezzel a fűszerkeverékkel a húst jól bedörzsöljük. Ezután összegöngyöljük és hústűvel összetűzzük. A hústekercset az olajon minden oldalán kissé megpirítjuk, majd az olajjal együtt a sütőbe toljuk. Közepes lángon, fólia alatt puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejjel simára keverjük, beledobjuk a Rama margarint és felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a sajtot, a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet. A húst a sütőből kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd a besamelmártással bekenjük. Tíz percre visszatesszük a sütőbe és világosra sütjük. Öt percig állni hagyjuk, majd felszeletelve tálra rakjuk. Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!