Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Báránysült sajtos besamellel

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 1,2 kg báránylapocka
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • bors



  

Elkészítés:

A húst a csontokról lefejtjük. A sót, borsot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a citromlével és ezzel a fűszerkeverékkel a húst jól bedörzsöljük. Ezután összegöngyöljük és hústűvel összetűzzük. A hústekercset az olajon minden oldalán kissé megpirítjuk, majd az olajjal együtt a sütőbe toljuk. Közepes lángon, fólia alatt puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejjel simára keverjük, beledobjuk a Rama
margarint és felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a sajtot, a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet. A húst a sütőből kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd a besamelmártással bekenjük. Tíz percre visszatesszük a sütőbe és világosra sütjük. Öt percig állni hagyjuk, majd felszeletelve tálra rakjuk. Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!