Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Görög bárányragu

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 személyre 90 dkg bárányszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 50 dkg pirított mandula
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg fehér mazsola
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 mk szárított zsálya
  • 1 kk szárított menta
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a kockára vágott bélszínt és gyakran kevergetve, szép barnára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és sárgarépát, és 5 percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral, és lefedve 10 percig főzzük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a mandulát. A bélszínt felöntjük fél liter vízzel, és néha megkevergetve 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a rizst, a két féle mazsolát, a zsályát és a mentát és az egészet addig főzzük, míg a rizs megfő és a hús puha lesz. Ha kell, főzés közben a vizet pótoljuk. Pirított mandulával megszórva, forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!