Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Görög bárányragu
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 személyre 90 dkg bárányszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 50 dkg pirított mandula
- 10 dkg rizs
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg fehér mazsola
- 3 ek olívaolaj
- 1 mk szárított zsálya
- 1 kk szárított menta
- 1 dl száraz fehérbor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a kockára vágott bélszínt és gyakran kevergetve, szép barnára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és sárgarépát, és 5 percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral, és lefedve 10 percig főzzük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a mandulát. A bélszínt felöntjük fél liter vízzel, és néha megkevergetve 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a rizst, a két féle mazsolát, a zsályát és a mentát és az egészet addig főzzük, míg a rizs megfő és a hús puha lesz. Ha kell, főzés közben a vizet pótoljuk. Pirított mandulával megszórva, forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!