Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Görög hagymás nyúl
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 személyre 1 feldarabolt házinyúl
- 80 dkg vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 ek liszt
- 2 ek pisztácia
- 2 ek mazsola
- 4- 5 szem szegfűszeg
- 4 ek olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, aljukat keresztben bevágjuk és forrásban lévő vízbe tesszük. A nyúldarabokat lisztben megforgatjuk és nagy serpenyőben, az olajon hirtelen megpirítjuk. Köré rakjuk a hagymát, aláöntjük a bort és fél pohár vizet, beletesszük a szegfűszeget, sózzuk, borsozzuk és lefedve egészen kis lángon, mintegy fél órára beáztatjuk langyos vízben. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a mazsolát, a megdarált pisztáciát és fedő nélkül nagyobb lángon elforraljuk a fölösleges levet. Kivesszük a szegfűszeget, tálra tesszük a nyulat, körberakjuk hagymával, ráöntjük a szaftot és azonnal kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!