Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Görög hagymás nyúl

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 személyre 1 feldarabolt házinyúl
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek pisztácia
  • 2 ek mazsola
  • 4- 5 szem szegfűszeg
  • 4 ek olívaolaj
  • bors



  

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, aljukat keresztben bevágjuk és forrásban lévő vízbe tesszük. A nyúldarabokat lisztben megforgatjuk és nagy serpenyőben, az olajon hirtelen megpirítjuk. Köré rakjuk a hagymát, aláöntjük a bort és fél pohár vizet, beletesszük a szegfűszeget, sózzuk, borsozzuk és lefedve egészen kis lángon, mintegy fél órára beáztatjuk langyos vízben. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a mazsolát, a megdarált pisztáciát és fedő nélkül nagyobb lángon elforraljuk a fölösleges levet. Kivesszük a szegfűszeget, tálra tesszük a nyulat, körberakjuk hagymával, ráöntjük a szaftot és azonnal kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!