Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Görög húsvéti leves

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 1 bárány mája tüdeje és szíve
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • fekete bors



  

Elkészítés:

A belsőségeket jól megmossuk, majd egy nagy fazékban, másfél liter vízben felfőzzük. A habját lehúzzuk, a levest citromlével és sóval ízesítjük, és 30 percig fedő alatt főzzük. Ezután kivesszük a belsőségeket és összevágjuk. A megtisztított hagymát karikára szeljük, a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott belsőségeket, a kaprot, ízlés szerint borsot, pár percig együtt pároljuk, majd felengedjük a húslével, hozzáadjuk a rizst, és kis lángon addig főzzük, míg a rizs megpuhul. A tojássárgákat a levesestálban kikeverjük a megmaradt citromlével és rámerjük a forró levest.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!