Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Görög húsvéti leves
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre 1 bárány mája tüdeje és szíve
- 10 dkg rizs
- 5 dkg Rama margarin
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojássárgája
- 1 citrom leve
- 1 csokor kapor
- fekete bors
- só
Elkészítés:
A belsőségeket jól megmossuk, majd egy nagy fazékban, másfél liter vízben felfőzzük. A habját lehúzzuk, a levest citromlével és sóval ízesítjük, és 30 percig fedő alatt főzzük. Ezután kivesszük a belsőségeket és összevágjuk. A megtisztított hagymát karikára szeljük, a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott belsőségeket, a kaprot, ízlés szerint borsot, pár percig együtt pároljuk, majd felengedjük a húslével, hozzáadjuk a rizst, és kis lángon addig főzzük, míg a rizs megpuhul. A tojássárgákat a levesestálban kikeverjük a megmaradt citromlével és rámerjük a forró levest.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!