Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsvéti torta
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 21 dkg porcukor
- 7 tojás
- 25 dkg hámozott darát mandula
- 3 dkg piskótamorzsa
- 0,5 dl rum Krémhez 15 dkg Rama margarin
- 15 porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek rum
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra kikeverjük 18 dkg porcukorral. A fehérjét felverjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot és újra felverjük. A kikevert sárgájához adjuk a mandulát, a morzsát és végül a kemény habot. Könnyedén összekeverjük, és vajjal kikent, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, gyenge tűznél kisütjük. A kihűlt tortát lapjában kétféle vágjuk, a lapokat meglocsoljuk a rummal. Megtöltjük a krémmel és kívül is bevonjuk. Krém készítése: a vajat habosra verjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót és a rumot és jól eldolgozzuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!