Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsvéti töltike
4x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre 1 libanyak
- 5 dkg szalonna
- 25 dkg szárnyasmájas
- 3 tojás
- 1 zsemle
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 1 l húslé
Elkészítés:
A libanyakról leválasztjuk a bőrt, ügyelve, nehogy beszakadjon. A szárnyasmájat sós vízben magfőzzük, majd finomra daráljuk a szalonnával együtt. Két tojást megfőzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A vízben áztatott zsemlét kicsavarjuk és villával összenyomjuk. A darált szárnyasmájat és szalonnát összekeverjük 1 tojással, a zsemlével és finoman hozzákeverjük a főtt tojást. Sóval, őrölt borssal és petrezselyemzölddel fűszerezzük. A libanyakról leválasztott bőrt megtöltjük a masszával. Kötözőspárgával megkötjük, és 35 percig pároljuk húslében, sütőben. Párolás után kivesszük a léből, lehűtjük, majd 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!