Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsvéti töltike

4x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 1 libanyak
  • 5 dkg szalonna
  • 25 dkg szárnyasmájas
  • 3 tojás
  • 1 zsemle
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 1 l húslé



  

Elkészítés:

A libanyakról leválasztjuk a bőrt, ügyelve, nehogy beszakadjon. A szárnyasmájat sós vízben magfőzzük, majd finomra daráljuk a szalonnával együtt. Két tojást megfőzzük, meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A vízben áztatott zsemlét kicsavarjuk és villával összenyomjuk. A darált szárnyasmájat és szalonnát összekeverjük 1 tojással, a zsemlével és finoman hozzákeverjük a főtt tojást. Sóval, őrölt borssal és petrezselyemzölddel fűszerezzük. A libanyakról leválasztott bőrt megtöltjük a masszával. Kötözőspárgával megkötjük, és 35 percig pároljuk húslében, sütőben. Párolás után kivesszük a léből, lehűtjük, majd 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!