Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkaleves
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 30 dkg nyers füstölt sonka
- 50 dkg vegyes zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek frissen reszelt torma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk liszt
- 1 mk pástétomfűszer
- bors
Elkészítés:
A füstölt húst előző nap hideg vízben áztatjuk. Másnap 2 liternyi friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon puhára főzzük, majd apró kockákra vágjuk. Amíg a sonka fő, az összes zöldségfélét vékony hasábokra vágjuk, majd a sonkalébe tesszük, a finomra vágott vöröshagymával és fűszerekkel együtt. Ha a zöldség megfőtt, a sonkakockát visszatesszük a lébe. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Öt percig forraljuk, majd beleöntjük a vörösbort és a tejszínt. Végül rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét és ismét felforraljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!