Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkaleves

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 30 dkg nyers füstölt sonka
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek frissen reszelt torma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk liszt
  • 1 mk pástétomfűszer
  • bors



  

Elkészítés:

A füstölt húst előző nap hideg vízben áztatjuk. Másnap 2 liternyi friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon puhára főzzük, majd apró kockákra vágjuk. Amíg a sonka fő, az összes zöldségfélét vékony hasábokra vágjuk, majd a sonkalébe tesszük, a finomra vágott vöröshagymával és fűszerekkel együtt. Ha a zöldség megfőtt, a sonkakockát visszatesszük a lébe. A lisztet és a tejfölt simára keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Öt percig forraljuk, majd beleöntjük a vörösbort és a tejszínt. Végül rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét és ismét felforraljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!