Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Francia babtál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 dkg barna rizs
- 30 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 12 dkg laskagomba
- 1 piros húsú paprika
- 1/2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1,5 dl zöldségerőleves
- provence-i fűszerkeverék
- 6 dkg sajt
Elkészítés:
A rizst megpároljuk. A megmosott babot 3cm-e darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. A gombát és a paprikát megtisztítjuk és csíkokra metéljük. A zöldségeket (a bab kivételével forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot, felöntjük levessel, majd kb. 10 percig főzzük. Megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel. A sütőt 160 fokra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) előmelegítjük. A riszt a zöldségekkel tűzálló tálba halmozzuk, megszórjuk a kockákra vágott sajttal, és kb. 15 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!