Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Francia babtál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 dkg barna rizs
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 dkg laskagomba
  • 1 piros húsú paprika
  • 1/2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1,5 dl zöldségerőleves
  • provence-i fűszerkeverék
  • 6 dkg sajt



  

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. A megmosott babot 3cm-e darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. A gombát és a paprikát megtisztítjuk és csíkokra metéljük. A zöldségeket (a bab kivételével forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot, felöntjük levessel, majd kb. 10 percig főzzük. Megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel. A sütőt 160 fokra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) előmelegítjük. A riszt a zöldségekkel tűzálló tálba halmozzuk, megszórjuk a kockákra vágott sajttal, és kb. 15 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!