Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Meggyes-Tejszínes Szelet
2x
1x
0.0x
Meggyes-Tejszínes Szelet recept
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál rétesliszt
- 1 evőkanál kakaó
- A töltelékhez:
- kristálycukor
- 2 üveg (7 dl-es) meggybefőtt
- 15 dkg étkezési keményítő
- 25 dkg Rama margarin
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- A díszítéshez:
- csokoládéforgács
Elkészítés:
A tojássárgájákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a tojássárgájás masszához keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót. A tésztát egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 12-15 percig sütjük. A befőtt levét leszűrjük, hozzáadunk egy liter vizet, és ízlés szerint édesítjük. A léből egy keveset leöntünk és félreteszünk. A többit összekeverjük a keményítővel és sűrűre főzzük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajjal. A piskótát meglocsoljuk a félretett befőttlével, és előbb meggyes, majd vajas krémmel megkenjük. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládéforgáccsal díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!