Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes-Tejszínes Szelet

2x      1x   0.0x
Meggyes-Tejszínes Szelet recept

Meggyes-Tejszínes Szelet recept

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • A töltelékhez:
  • kristálycukor
  • 2 üveg (7 dl-es) meggybefőtt
  • 15 dkg étkezési keményítő
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • csokoládéforgács



  

Elkészítés:

A tojássárgájákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a tojássárgájás masszához keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót. A tésztát egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 12-15 percig sütjük. A befőtt levét leszűrjük, hozzáadunk egy liter vizet, és ízlés szerint édesítjük. A léből egy keveset leöntünk és félreteszünk. A többit összekeverjük a keményítővel és sűrűre főzzük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajjal. A piskótát meglocsoljuk a félretett befőttlével, és előbb meggyes, majd vajas krémmel megkenjük. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládéforgáccsal díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!