Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás táska
2x
1x
0.0x
Almás táska recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- reszelt citromhéj
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg Rama margarin
- 2 tojás +1 tojásfehérje a kenéshez
- 10 dkg cukor
- 1-2 dl tej
- A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat, tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, citromhéjat, és lassanként a tejet. Ha elég sima a tészta, fél centi vastagra kisodorjuk, nagy, gömbölyű lapokat szaggatunk belőle (kb. 8 cm átmérőjűt). A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházuktól megtisztítva felszeleteljük, és összekeverjük a cukorral, 1 tojással, mazsolával és egy késhegynyi fahéjjal. A gyümölcsmasszát a tésztalapok felére helyezzük, a másik felét ráhajtjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét kissé felvert tojásfehérjével bekenjük, és nagy lángon megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!