Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás táska

2x      1x   0.0x
Almás táska recept

Almás táska recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 2 tojás +1 tojásfehérje a kenéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj



  

Elkészítés:

A vajat, tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, citromhéjat, és lassanként a tejet. Ha elég sima a tészta, fél centi vastagra kisodorjuk, nagy, gömbölyű lapokat szaggatunk belőle (kb. 8 cm átmérőjűt). A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházuktól megtisztítva felszeleteljük, és összekeverjük a cukorral, 1 tojással, mazsolával és egy késhegynyi fahéjjal. A gyümölcsmasszát a tésztalapok felére helyezzük, a másik felét ráhajtjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét kissé felvert tojásfehérjével bekenjük, és nagy lángon megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!