Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Méteres kalács
3x
2x
0.0x
Méteres kalács recept
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 7 evőkanál étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- A krémhez:
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- A mázhoz:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 kávéskanál étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe még két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kikent őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Sütés közben a hőmérsékletet mérsékeljük, ha a teteje erősebben sül, alufóliával letakarjuk. Amikor a tészta megsült, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A krémhez simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral felhabosított Rama margarinnal összekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta és így tovább következik. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Másnapra igazán összeérett, ekkor ferdén szeleteljük, és máris kínálhatjuk a szép tarka süteményt.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!