Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Méteres kalács

3x      2x   0.0x
Méteres kalács recept

Méteres kalács recept

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 kávéskanál étolaj



  

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe még két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kikent őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Sütés közben a hőmérsékletet mérsékeljük, ha a teteje erősebben sül, alufóliával letakarjuk. Amikor a tészta megsült, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A krémhez simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral felhabosított Rama
margarinnal összekeverjük. A krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta és így tovább következik. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Másnapra igazán összeérett, ekkor ferdén szeleteljük, és máris kínálhatjuk a szép tarka süteményt.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!