Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Áfonyás táska
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg Rama margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- A töltelékhez:
- 50 dkg friss áfonya
- 3 dkg porcukor (a szóráshoz)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 tojásfehérje
- A tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A lisztet a vajjal, a porcukorral és a citromlével gyúródeszkán lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük 10 percre. A megmosott, papírtörülközővel leszárított áfonyát egy tálban összekeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk kb. 30 cm-es átmérőjűre, a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük. A közepét megkenjük a tojásfehérjével. Az áfonyát a tésztára halmozzuk kb. 20 cm-es körben, a tészta széleit felhajtjuk a töltelékre. 30-35 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. A tetejét porcukorral megszórva, négy egyenlő részre vágva tálaljuk fel. Más bogyós gyümölccsel is elkészíthető.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!