Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Áfonyás táska

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg Rama
    margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg friss áfonya
  • 3 dkg porcukor (a szóráshoz)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 tojásfehérje
  • A tetejére:
  • porcukor



  

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A lisztet a vajjal, a porcukorral és a citromlével gyúródeszkán lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük 10 percre. A megmosott, papírtörülközővel leszárított áfonyát egy tálban összekeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk kb. 30 cm-es átmérőjűre, a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük. A közepét megkenjük a tojásfehérjével. Az áfonyát a tésztára halmozzuk kb. 20 cm-es körben, a tészta széleit felhajtjuk a töltelékre. 30-35 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. A tetejét porcukorral megszórva, négy egyenlő részre vágva tálaljuk fel. Más bogyós gyümölccsel is elkészíthető.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!