Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Amerikáner
2x
1x
0.0x
Amerikáner recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy Rama margarin
- 10 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál rum (ízlés szerint)
- 1,5 dl tej
- A mázhoz:
- 10 dkg csokoládébevonó
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat vagy Rama margarint a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, majd annyi rumot és tejet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából egymástól megfelelő távolságra kis halmokat teszünk a tepsibe, és az előmelegített sütőbe tolva 180 °C- on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Süteményrácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Míg hűl, a bevonót megolvasztjuk. A porcukrot a citromlével simára keverjük. Az amerikáner púposabb oldalát tetszés szerint megkenhetjük: vagy csak egyféle mázzal, vagy félig cukormázzal, félig csokoládéval. Amikor a máz ráfagyott a süteményre, azonnal tálalhatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!