Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Narancsos sárgarépa-krémleves

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • fél liter 100%-os narancslé
  • 1 liter zöldségalapú leves (lehet kockából is)
  • 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 óriási löket olívaolaj
  • egy marék apróra vágott
  • korianderlevél, só-bors
  • egy kis doboz 20%-os tejföl



  

Elkészítés:

A répát megpucolom, és apró kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatom, és hozzáadom a répát meg a koriandert. Az egész zöldséges alapot nagy lángon 10 percig kavargatom, és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Pirítom 3-4 percig az egészet, és felöntöm az alaplével. Egyszer felforralom, majd lassú tűzön főzöm az egészet 35-40 percig. Ezután beleöntöm a tejfölt, és egy botmixerrel összeturmixolom az egészet. A narancslevet felmelegítem, és hozzáadom a leveshez, és egyszer felforralom. Megkóstolom, és sóval-borssal „kiegyensúlyozom” az ízét. Belekanalazom a tányérba, ha nagyon kreatív vagyok, akkor filézett narancsot rakok a tetejére, és meglocsolom tejföllel. Az biztos, hogy a mai napon mindenki fütyülni fog

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!