Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Narancsos sárgarépa-krémleves
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- fél liter 100%-os narancslé
- 1 liter zöldségalapú leves (lehet kockából is)
- 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 óriási löket olívaolaj
- egy marék apróra vágott
- korianderlevél, só-bors
- egy kis doboz 20%-os tejföl
Elkészítés:
A répát megpucolom, és apró kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatom, és hozzáadom a répát meg a koriandert. Az egész zöldséges alapot nagy lángon 10 percig kavargatom, és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Pirítom 3-4 percig az egészet, és felöntöm az alaplével. Egyszer felforralom, majd lassú tűzön főzöm az egészet 35-40 percig. Ezután beleöntöm a tejfölt, és egy botmixerrel összeturmixolom az egészet. A narancslevet felmelegítem, és hozzáadom a leveshez, és egyszer felforralom. Megkóstolom, és sóval-borssal „kiegyensúlyozom” az ízét. Belekanalazom a tányérba, ha nagyon kreatív vagyok, akkor filézett narancsot rakok a tetejére, és meglocsolom tejföllel. Az biztos, hogy a mai napon mindenki fütyülni fogHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!