Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Citromos-kapris borjúszelet

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 3 löket olívaolaj
  • 2 simára kevert tojás
  • 30 dkg sóval-borssal kevert liszt
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 5 szelet friss borjúcomb (Kérd meg a hentest, hogy szeletelje fel!)
  • 2 simára kevert tojás
  • 4 evőkanál lecsepegtetett, durvára vágott kapribogyó
  • fél liter fehérbor (lehet 1 liter is, a többi a szakácsé)
  • fél liter zöldségalapú leves (lehet kockából is)
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg hideg, kockára vágott Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A hússzeleteket alaposan kiklopfolom, beleforgatom a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba. A vajat egy serpenyőben felmelegítem, és a hússzeleteket addig sütöm, amíg a kéreg aranybarna lesz. Sütőben 60 fokon melegen tartom. A lepirult zsiradékot felkaparom, felöntöm a borral, a levessel, hozzáadom a kapribogyót, és az egészet addig forralom, míg a felére fő. Ekkor a vajkockákat egyenként beleszórom, kevergetve felolvasztom, de nem forralom fel. Ízlés szerint felengedem citromlével, sóval-borssal ízesítem. Köretnek a kedvencemet ajánlom: krumplipürét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!