Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Citromos-kapris borjúszelet
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 3 löket olívaolaj
- 2 simára kevert tojás
- 30 dkg sóval-borssal kevert liszt
- 20 dkg Rama margarin
- 5 szelet friss borjúcomb (Kérd meg a hentest, hogy szeletelje fel!)
- 2 simára kevert tojás
- 4 evőkanál lecsepegtetett, durvára vágott kapribogyó
- fél liter fehérbor (lehet 1 liter is, a többi a szakácsé)
- fél liter zöldségalapú leves (lehet kockából is)
- 1-2 evőkanál citromlé
- 20 dkg hideg, kockára vágott Rama margarin
Elkészítés:
A hússzeleteket alaposan kiklopfolom, beleforgatom a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba. A vajat egy serpenyőben felmelegítem, és a hússzeleteket addig sütöm, amíg a kéreg aranybarna lesz. Sütőben 60 fokon melegen tartom. A lepirult zsiradékot felkaparom, felöntöm a borral, a levessel, hozzáadom a kapribogyót, és az egészet addig forralom, míg a felére fő. Ekkor a vajkockákat egyenként beleszórom, kevergetve felolvasztom, de nem forralom fel. Ízlés szerint felengedem citromlével, sóval-borssal ízesítem. Köretnek a kedvencemet ajánlom: krumplipürét.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!