Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Régimódi Lepény
2x
1x
0.0x
Régimódi Lepény recept
Hozzávalók:
- Fél csésze lágy zsír
- fél csésze sűrű tejföl
- két csésze liszt
- egy tojás sárgája
- csipetnyi só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet
- A töltelékhez:
- 2 alma
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a deszkára tesszük, közepébe öntjük a zsíros tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan összedolgozzuk, hideg helyen pihentetjük. A tölteléket elkészítjük, ehhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, vaníliás cukrot és jól elkeverjük. A tésztából két vékony lapot nyújtunk. Az egyiket a tepsibe tesszük, rárendezzük a tölteléket, betakarjuk a másik lappal, villával a tetejét megszurkáljuk és világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és ott is vágjuk fel négyzetekre. Tetejére porcukrot szitálunk. Gyors, finom lepénytészta.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!