Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Régimódi Lepény
							
						
				2x
  
				
  
				1x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				1x
  
				0.0x
			Régimódi Lepény recept
Hozzávalók:
- Fél csésze lágy zsír
 - fél csésze sűrű tejföl
 - két csésze liszt
 - egy tojás sárgája
 - csipetnyi só
 - 1 evőkanál cukor
 - 2 evőkanál ecet
 - A töltelékhez:
 - 2 alma
 - 50 dkg tehéntúró
 - 10 dkg cukor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítés:
A lisztet a deszkára tesszük, közepébe öntjük a zsíros tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan összedolgozzuk, hideg helyen pihentetjük. A tölteléket elkészítjük, ehhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, vaníliás cukrot és jól elkeverjük. A tésztából két vékony lapot nyújtunk. Az egyiket a tepsibe tesszük, rárendezzük a tölteléket, betakarjuk a másik lappal, villával a tetejét megszurkáljuk és világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és ott is vágjuk fel négyzetekre. Tetejére porcukrot szitálunk. Gyors, finom lepénytészta.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése