Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákos-lekváros korongok

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 dkg mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg Rama
    margarin
  • 12 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 40 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg vörösáfonya-lekvár
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • A tetejére:
  • porcukor



  

Elkészítés:

A mákot ledaráljuk, a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajat és a zsírt a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kettéhasított vaníliarúd kikapart húsát. A lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük, majd a cukros vajjal összegyúrjuk. 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on 10-12 percig süt- jük. A töltelékhez a lekvárt felforraljuk, majd a kevés vízben simára kevert keményítőt hozzáadjuk. 1-2 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Ha a tészta is, a töltelék is kihűlt, 2-2 tésztakorongot kevés lekvárral összeragasztunk, majd porcukorban megforgatjuk. Jól záródó fémdobozokban akár 2-3 hétig is tárolhatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!