Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mákos-lekváros korongok
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 dkg mák
- 1 citrom reszelt héja
- 12 dkg Rama margarin
- 12 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd
- 40 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- A töltelékhez:
- 60 dkg vörösáfonya-lekvár
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- A tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
A mákot ledaráljuk, a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajat és a zsírt a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kettéhasított vaníliarúd kikapart húsát. A lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük, majd a cukros vajjal összegyúrjuk. 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on 10-12 percig süt- jük. A töltelékhez a lekvárt felforraljuk, majd a kevés vízben simára kevert keményítőt hozzáadjuk. 1-2 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Ha a tészta is, a töltelék is kihűlt, 2-2 tésztakorongot kevés lekvárral összeragasztunk, majd porcukorban megforgatjuk. Jól záródó fémdobozokban akár 2-3 hétig is tárolhatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!