Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárika-szelet

4x      2x   5.0x
Sárika-szelet recept

Sárika-szelet recept

Hozzávalók:

  • Az egyik tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg zsír vagy 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 csapott kanál kakaó
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 evőkanál tej
  • A másik tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 1 dl rum
  • 2,5 dl tej
  • 3 púpozott kanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • vanília
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1-2 evőkanál feketekávé
  • tej vagy víz
  • 10 dkg Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben sütjük meg. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, és a tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle. A második tulajdonképpen piskótatészta. A cukorral habosra kevert tojássárgájákhoz hozzávegyítjük a cukrot és a tojáshabot, és kikent tepsiben megsütjük. Deszkára borítjuk. A krémhez a lisztet a hideg tejjel simára kavarjuk a tojássárgájával, vaníliával együtt, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet. Az egyik barna lapot meglocsoljuk a rum felével, rákenjük a krém felét, ráigazítjuk a piskótalapot, erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak rummal meglocsolt barna lappal. Az összeállított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomkodva összeigazítjuk a tésztát. Elkészítjük a mázat: a cukrot, a kakaót, folyadékot és a vajat gyenge tűzön összeolvasztjuk, levéve a tűzről addig kavarjuk, míg vastagodni kezd, akkor a tésztára öntjük és gyorsan elsimítjuk. 1-2 napra hűvös helyre tesszük, csak azután vágjuk fel. Szép és finom sütemény.

Hozzászólások:



Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!