Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárika-szelet
4x
2x
5.0x
Sárika-szelet recept
Hozzávalók:
- Az egyik tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg zsír vagy 10 dkg Rama margarin
- 1 csapott kanál kakaó
- 1 tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 evőkanál tej
- A másik tésztához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- A krémhez:
- 1 dl rum
- 2,5 dl tej
- 3 púpozott kanál liszt
- 1 tojássárgája
- vanília
- 20 dkg Rama margarin
- 25 dkg cukor
- A mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1-2 evőkanál feketekávé
- tej vagy víz
- 10 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben sütjük meg. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, és a tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle. A második tulajdonképpen piskótatészta. A cukorral habosra kevert tojássárgájákhoz hozzávegyítjük a cukrot és a tojáshabot, és kikent tepsiben megsütjük. Deszkára borítjuk. A krémhez a lisztet a hideg tejjel simára kavarjuk a tojássárgájával, vaníliával együtt, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet. Az egyik barna lapot meglocsoljuk a rum felével, rákenjük a krém felét, ráigazítjuk a piskótalapot, erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak rummal meglocsolt barna lappal. Az összeállított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomkodva összeigazítjuk a tésztát. Elkészítjük a mázat: a cukrot, a kakaót, folyadékot és a vajat gyenge tűzön összeolvasztjuk, levéve a tűzről addig kavarjuk, míg vastagodni kezd, akkor a tésztára öntjük és gyorsan elsimítjuk. 1-2 napra hűvös helyre tesszük, csak azután vágjuk fel. Szép és finom sütemény.Hozzászólások:
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!