Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sarokház
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 15 dkg liszt
- 17,5 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaó
- csipetnyi só
- pici Rama margarin
- A töltelékhez:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaó
- 25 dkg Rama margarin
- A tetejére:
- tejszínhab
Elkészítés:
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A liszthez hozzákeverjük a kakaót, és a habbal váltakozva kanalanként a sárgájához keverjük. Nagyon óvatosan, lyukas fakanállal összedolgozzuk, hogy a hab össze ne essen. Egy tepsi alját kikenünk, belisztezünk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik. Ha kész, még 5-8 percig a sütőben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gőz lassan távozzon el,és a tészta ne essen össze. Néhány percig még a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, és ha kihűlt, megtöltjük. A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a Rama margarin egyharmadát, és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék kétharmad rész Rama margarint habosra keverjük, majd a lehűtött kakaós tejszínt hozzákeverjük. Megtöltjük a tésztát a krémmel, háromszög formájúra vágjuk, és teljesen befedjük tejszínhabbal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!