Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sarokház

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 17,5 dkg cukor
  • 2,5 dkg kakaó
  • csipetnyi só
  • pici Rama
    margarin
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaó
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • A tetejére:
  • tejszínhab



  

Elkészítés:

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A liszthez hozzákeverjük a kakaót, és a habbal váltakozva kanalanként a sárgájához keverjük. Nagyon óvatosan, lyukas fakanállal összedolgozzuk, hogy a hab össze ne essen. Egy tepsi alját kikenünk, belisztezünk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik. Ha kész, még 5-8 percig a sütőben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gőz lassan távozzon el,és a tészta ne essen össze. Néhány percig még a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, és ha kihűlt, megtöltjük. A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a Rama
margarin egyharmadát, és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék kétharmad rész Rama
margarint habosra keverjük, majd a lehűtött kakaós tejszínt hozzákeverjük. Megtöltjük a tésztát a krémmel, háromszög formájúra vágjuk, és teljesen befedjük tejszínhabbal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!