Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pudingos Gesztenyés Szelet

3x      1x   0.0x
Pudingos Gesztenyés Szelet recept

Pudingos Gesztenyés Szelet recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy Rama
    margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás
  • színes aroma (vérnarancs vagy meggy)
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • cukor izlés szerint
  • 15 dkg vaj vagy Rama
    margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • A tetejére:
  • 30 dkg porcukor
  • 3 cl rum



  

Elkészítés:

A lisztet a zsírral vagy Rama
margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy Rama
margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!