Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pudingos Gesztenyés Szelet
3x
1x
0.0x
Pudingos Gesztenyés Szelet recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy Rama margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 2 egész tojás
- színes aroma (vérnarancs vagy meggy)
- A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- cukor izlés szerint
- 15 dkg vaj vagy Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- A tetejére:
- 30 dkg porcukor
- 3 cl rum
Elkészítés:
A lisztet a zsírral vagy Rama margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy Rama margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!