Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Epres Ricottás Torta
3x
1x
0.0x
Epres Ricottás Torta recept
Hozzávalók:
- 22,5 dkg Rama margarin
- 22,5 dkg liszt
- 20 dkg barna cukor
- 4 tojás
- 2 csapott tk sütőpor
- 25 dkg eper
- 2 tk jófajta balzsamecet
- 25 dkg ricotta
- 1 kezeletlen citrom leve és héja
Elkészítés:
Két 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazok és kilisztezek. Akinek nincs kettő, ne hagyja abba az olvasást! Majd két részletben süti meg!!! A vajat és a cukrot habosra keverem a robotgéppel, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverem és a masszához adom. A torta tésztáját elfelezem és a két formába elosztom (vagy csak a felét sütöm ki). Két forma esetén 150 fokon légkeveréssel 25-30 percig sütöm, míg aranyszínűek nem lesznek. (Egy forma esetén 175 fokon légkeverés nélkül.) Ha kisültek hagyom kihűlni őket. Az epreket megmosom, leszárítom és felszeletelem, majd a balzsamecettel nyakon öntöm és összeforgatom. A ricottát a citrom lereszelt héjával és a levével kikeverem, majd az egyik tortalapra kenem, rápakolom a lecsepegett epreket és ráhelyezem a tetejét. Nekem maradt egy kevés ricottám, azt a maradék balzsamecettel elkevertem és a torta tetejére kentem.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!