Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Epres Ricottás Torta

3x      1x   0.0x
Epres Ricottás Torta recept

Epres Ricottás Torta recept

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg Rama
    margarin
  • 22,5 dkg liszt
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 tojás
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 25 dkg eper
  • 2 tk jófajta balzsamecet
  • 25 dkg ricotta
  • 1 kezeletlen citrom leve és héja



  

Elkészítés:

Két 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazok és kilisztezek. Akinek nincs kettő, ne hagyja abba az olvasást! Majd két részletben süti meg!!! A vajat és a cukrot habosra keverem a robotgéppel, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverem és a masszához adom. A torta tésztáját elfelezem és a két formába elosztom (vagy csak a felét sütöm ki). Két forma esetén 150 fokon légkeveréssel 25-30 percig sütöm, míg aranyszínűek nem lesznek. (Egy forma esetén 175 fokon légkeverés nélkül.) Ha kisültek hagyom kihűlni őket. Az epreket megmosom, leszárítom és felszeletelem, majd a balzsamecettel nyakon öntöm és összeforgatom. A ricottát a citrom lereszelt héjával és a levével kikeverem, majd az egyik tortalapra kenem, rápakolom a lecsepegett epreket és ráhelyezem a tetejét. Nekem maradt egy kevés ricottám, azt a maradék balzsamecettel elkevertem és a torta tetejére kentem.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!