Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Flódni

3x      2x   0.0x
Flódni recept

Flódni recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 60 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • kb. 5 dl fehérbor
  • I kg alma
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált mák
  • I üveg szilvalekvár
  • I csomag mazsola
  • I szelet reszelt csokoládé
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • reszelt narancshéj



  

Elkészítés:

A liszttel, elmorzsoljuk a Rama
margarint, hozzáadjuk a tojássárgájákat, 10 dkg cukrot és kb. 1-1,5 dl borral könnyen gyúrható tésztát készítünk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújt- juk, s a nagyobb tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre szilvalekvárt kenünk. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, amelyre a diótölteléket kenjük. Újabb tésztalap, amelyre először zsemlemorzsát hintünk, majd a lereszelt és borban párolt almát halmozzuk. A negyedik réteg a máktölteléké, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és lassú tűzön sokáig sütjük. A máktölteléknél a darált mákhoz hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 dl fehérbort, mazsolát, reszelt narancshéjat és felfőzzük. Ha elkészült, egy evőkanál baracklekvárt teszünk bele. A diótölteléknél a darált dióhoz hozzáadunk 15 dkg cukrot,1 dl fehérbort, mazsolát és felfőzzük, végül reszelt csokoládét, egy kevés baracklevárt keverünk bele. Az almatölteléknél az almát meg- tisztítjuk, lereszeljük, hozzáadunk 1 dl fehérbort, ízlés szerint cukrot, szegfűszeget, fahéjat, és addig pá- roljuk, amíg a leve elfő. A tölteléke- ket lehűtve tesszük a tésztába.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!