Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Flódni
3x
2x
0.0x
Flódni recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 60 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- kb. 5 dl fehérbor
- I kg alma
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg darált mák
- I üveg szilvalekvár
- I csomag mazsola
- I szelet reszelt csokoládé
- 2 evőkanál baracklekvár
- fahéj
- őrölt szegfűszeg
- reszelt narancshéj
Elkészítés:
A liszttel, elmorzsoljuk a Rama margarint, hozzáadjuk a tojássárgájákat, 10 dkg cukrot és kb. 1-1,5 dl borral könnyen gyúrható tésztát készítünk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújt- juk, s a nagyobb tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre szilvalekvárt kenünk. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, amelyre a diótölteléket kenjük. Újabb tésztalap, amelyre először zsemlemorzsát hintünk, majd a lereszelt és borban párolt almát halmozzuk. A negyedik réteg a máktölteléké, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és lassú tűzön sokáig sütjük. A máktölteléknél a darált mákhoz hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 dl fehérbort, mazsolát, reszelt narancshéjat és felfőzzük. Ha elkészült, egy evőkanál baracklekvárt teszünk bele. A diótölteléknél a darált dióhoz hozzáadunk 15 dkg cukrot,1 dl fehérbort, mazsolát és felfőzzük, végül reszelt csokoládét, egy kevés baracklevárt keverünk bele. Az almatölteléknél az almát meg- tisztítjuk, lereszeljük, hozzáadunk 1 dl fehérbort, ízlés szerint cukrot, szegfűszeget, fahéjat, és addig pá- roljuk, amíg a leve elfő. A tölteléke- ket lehűtve tesszük a tésztába.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!