Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bábel tornya

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál kakaó
  • reszelt citromhéj
  • A díszítéshez: 1 tojásfehérje
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg pikáns gyümölcsíz



  

Elkészítés:

A Lisztet a Rama
margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájákkal, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát 3 felé osztjuk úgy, hogy egy nagy cipó legyen, egy közepes és egy kisebb. A közepes cipóba belegyúrjuk a ka- kaót, a másik kettőbe pedig a reszelt citromhéjat. A cipókat külön-külön egyforma vékonyra nyújtjuk, és cipónként különböző nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, hogy azonos mennyiségű nagy, közepes és kicsi korongot kapjunk. A legkisebb korongokat megkenjük tojásfehérjével, és meghintjük a durvára vágott dióval. A sütőbe ezeket egymás mellé fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Végül a kihűlt korongokat gyümölcsízzel összeragasztjuk. Alulra a legnagyobb, rá a közepes, felülre pedig a legkisebb korong kerüljön.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!