Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bábel tornya
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaó
- reszelt citromhéj
- só
- A díszítéshez: 1 tojásfehérje
- 5 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg pikáns gyümölcsíz
Elkészítés:
A Lisztet a Rama margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájákkal, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát 3 felé osztjuk úgy, hogy egy nagy cipó legyen, egy közepes és egy kisebb. A közepes cipóba belegyúrjuk a ka- kaót, a másik kettőbe pedig a reszelt citromhéjat. A cipókat külön-külön egyforma vékonyra nyújtjuk, és cipónként különböző nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, hogy azonos mennyiségű nagy, közepes és kicsi korongot kapjunk. A legkisebb korongokat megkenjük tojásfehérjével, és meghintjük a durvára vágott dióval. A sütőbe ezeket egymás mellé fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Végül a kihűlt korongokat gyümölcsízzel összeragasztjuk. Alulra a legnagyobb, rá a közepes, felülre pedig a legkisebb korong kerüljön.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!