Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

aranygaluska

2x      2x   0.0x
aranygaluska recept

aranygaluska recept

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 4 tojós
  • 1 evőkanál rum
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg zsemlemor- zsa
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • esetleg 10 dkg baracklekvár.



  

Elkészítés:

élesztőből, 1 kávéskanál cukorból és 0,5 dl langyos tejből kovászt készítünk. 2 tojássárgáját, 3 dkg porcukrot és a rumot habosra keverjük. Tálba tesszük a lisztet, a kovászt, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy a tészta fánkszerű legyen. Belekeverjük a tojásos masz- szát, és 4 dkg vajjal jól eldolgozzuk. Ha a tészta hólyagos, meglisztezzük, betakarjuk, majd meleg helyen hagyjuk megkelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és dió nagyságúra szaggatjuk. Minden darabot megforgatunk olvasztott vajban, és egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk. A sorok közé vaníliás cukorral és mazsolával elkevert darált diót szórunk (lekvárt is csorgathatunk közé), tetejét megkenjük tojással, ismét megkeleszt- jük, majd mérsékelt tűznél pirosra sütjük. A maradék tejjel közepesen sűrű vaníliakrémet készítünk, amivel a megsült galuskát leöntjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!