Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákos-meggyes aranygaluska

2x      2x   0.0x
Mákos-meggyes aranygaluska recept

Mákos-meggyes aranygaluska recept

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg magozott meggy.



  

Elkészítés:

Az élesztőből 1 kávéskanálcukorból és 0,5 dl langyos tejből kovászt készítünk. 2 tojássárgáját, 3 dkg porcukrot és a rumot habosra keverjük. Tálba tesszük a lisztet, a kovászt, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy a tészta fánkszerű legyen. Belekeverjük a tojásos masszát, és 4 dkg vajjal jól eldolgozzuk. Ha a tészta hólyagos, meglisztezzük, betakarjuk, majd meleg helyen hagyjuk megkelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk,és dió nagyságúra szaggatjuk. Minden darabot megforgatunk olvasztott vajban, és egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk. A sorok közé vaníliás cukorral és mazsolával elkevert darált mákot szórunk. Kimagozott meggyet teszünk közé, tetejét megkenjük tojással, ismét megkelesztjük, majd mérsékelt tűznél pirosra sütjük. A maradék tejjel közepesen sűrű vaníliakrémet készítünk, amit a megsült galuskára öntünk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!