Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mákos-meggyes aranygaluska
2x
2x
0.0x
Mákos-meggyes aranygaluska recept
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 4 tojás
- 1 evőkanál rum
- 30 dkg liszt
- 8 dkg Rama margarin
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg magozott meggy.
Elkészítés:
Az élesztőből 1 kávéskanálcukorból és 0,5 dl langyos tejből kovászt készítünk. 2 tojássárgáját, 3 dkg porcukrot és a rumot habosra keverjük. Tálba tesszük a lisztet, a kovászt, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy a tészta fánkszerű legyen. Belekeverjük a tojásos masszát, és 4 dkg vajjal jól eldolgozzuk. Ha a tészta hólyagos, meglisztezzük, betakarjuk, majd meleg helyen hagyjuk megkelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk,és dió nagyságúra szaggatjuk. Minden darabot megforgatunk olvasztott vajban, és egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk. A sorok közé vaníliás cukorral és mazsolával elkevert darált mákot szórunk. Kimagozott meggyet teszünk közé, tetejét megkenjük tojással, ismét megkelesztjük, majd mérsékelt tűznél pirosra sütjük. A maradék tejjel közepesen sűrű vaníliakrémet készítünk, amit a megsült galuskára öntünk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!