Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pisztáciás csokigolyó
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kis üveg rumos meggybefőtt
- 30 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaó
- 15 dkg apróra vagdalt pisztácia (sótlan)
- készen kapható csokitallérok
Elkészítés:
Az étcsokoládét egészen apró darabokra összevagdaljuk. A megygyet leszűrjük, lecsöpögtetjük. A darált kekszet egy tálkába rakjuk, hozzákeverjük a cukrot, a diót a kis darabokra vagdalt csokoládét és a kakaót. A meggy levéből körülbelül 1,5 decit a kekszes keverékbe öntünk, és összegyúrjuk. Ha túl száraz, kevés befőttlét adunk még hozzá. A massza olyan legyen, mint a keksztekercs masszája, azaz kézzel formázható. Kézzel diónyi golyókat formázunk, és mindegyik közepébe belegyúrunk 1-1 szem kimagozott rumos meggyet. A pisztáciát feltörjük, forró vízben áztatjuk, majd leszűrjük, és lehúzzuk a belső héját, mint a mandulanak. A golyókat meghempergetjük a darabosra vágott pisztáciában, enyhén nyomkodva, hogy a szép, zöld pisztáciadarabok ráragadjanak. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd mindegyiket csokitallérra rakva egy süteményestálon elrendezzük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!