Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pisztáciás csokigolyó

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 kis üveg rumos meggybefőtt
  • 30 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kakaó
  • 15 dkg apróra vagdalt pisztácia (sótlan)
  • készen kapható csokitallérok



  

Elkészítés:

Az étcsokoládét egészen apró darabokra összevagdaljuk. A megygyet leszűrjük, lecsöpögtetjük. A darált kekszet egy tálkába rakjuk, hozzákeverjük a cukrot, a diót a kis darabokra vagdalt csokoládét és a kakaót. A meggy levéből körülbelül 1,5 decit a kekszes keverékbe öntünk, és összegyúrjuk. Ha túl száraz, kevés befőttlét adunk még hozzá. A massza olyan legyen, mint a keksztekercs masszája, azaz kézzel formázható. Kézzel diónyi golyókat formázunk, és mindegyik közepébe belegyúrunk 1-1 szem kimagozott rumos meggyet. A pisztáciát feltörjük, forró vízben áztatjuk, majd leszűrjük, és lehúzzuk a belső héját, mint a mandulanak. A golyókat meghempergetjük a darabosra vágott pisztáciában, enyhén nyomkodva, hogy a szép, zöld pisztáciadarabok ráragadjanak. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd mindegyiket csokitallérra rakva egy süteményestálon elrendezzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!