Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mákos- Túrós korongok
3x
3x
0.0x
Mákos- Túrós korongok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 7 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott Rama margarin
- fél kávéskanál só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- A mákos töltelékhez:
- 2,5 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- A túrós töltelékhez:
- 6 dkg Rama margarin
- 18 dkg cukor
- 50 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 3 dkg étkezési keményítő
- 2 cl rum
- 2 tojásfehérje
- A tetejére:
- 1 tojássárgája a kenéshez
- 20 dkg szilvalekvár
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 5 dkg szelet mandula
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt elkeverjük 1 dl tejjel, hozzáadunk egy pici cukrot, és a mélyedésbe öntjük. Tetejét meghintjük egy kevés liszttel, letakarjuk a tálat, és megkelesztjük a kovászt. Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, olvasztott vajat, a sót, a reszelt citromhéjat és a tojást, simára gyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni. Amíg a tészta kel, a mákos töltelékhez összekeverjük az alapanyagokat. A túrós töltelékhez habosra keverjük a vajat a cukor felével, majd a túróval. Belekeverjük a tojások sárgáját, az étkezési keményítőt és a rumot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, és lazán a túrókrémhez keverjük. A kelt tésztából rudat formázunk, és azonos vastagságú szeletekre vágjuk. Gombócokká gömbölyítjük, és kb. 12 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. Belsejüket elvékonyítjuk, peremüket felmagasítjuk. Kikent tepsire rakosgatjuk őket, villával sűrűn megszurkáljuk, peremüket megkenjük tojássárgájával. Váltakozva a belsejükbe halmozzuk a túró- és máktölteléket, a közepükbe egy kevés szilvalekvárt teszünk. Még egyszer megkelesztjük. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on 20-25 percig sütjük. Kissé hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk baracklekvármázzal, és megszórjuk szeletelt mandulával.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!