Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyömbéres-szilvás rétes
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 5 dkg Rama margarin
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 kávéskanál ecet
- 1,5 dl langyos víz
- A töltelékhez: 1 kg szilva
- 10 dkg cukor
- 5 dkg aprított mandula
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg friss gyömbér
- A tetejére: porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyű és rugalmas tésztát készítünk. Cipót formálunk belőle, megkenjük olajjal, és legalább fél óra hosszat pihentetjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük. A tésztát belisztezett abroszra tesszük, és hajszálvé- konyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A masszát a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és felszeleteljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!