Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyömbéres-szilvás rétes

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1,5 dl langyos víz
  • A töltelékhez: 1 kg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg friss gyömbér
  • A tetejére: porcukor



  

Elkészítés:

A hozzávalókból könnyű és rugalmas tésztát készítünk. Cipót formálunk belőle, megkenjük olajjal, és legalább fél óra hosszat pihentetjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük. A tésztát belisztezett abroszra tesszük, és hajszálvé- konyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A masszát a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és felszeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!