Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lajcsi szelet

2x      1x   0.0x
Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet recept

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg Rama
    margarin
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag puncsízű puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj



  

Elkészítés:

A tojást. a mézet és a kristálycukrot 15 dkg Rama
margarinnal gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így kapott tésztát három részre osztjuk, és fél cm-es lapokra nyújtjuk, majd a lapokat kisütjük. A pudingokat külön-külön 4-4 dl tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. 20 dkg Rama
margarint a porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra a puncsréteg, felülre a vaníliaréteg kerül. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk az étolajat. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Vizes késsel szele- teljük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!