Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Moszkauer

2x      1x   0.0x
Moszkauer recept

Moszkauer recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg mogyoró
  • mandula vagy dió (durvára törve)
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg liszt
  • 15 dkg vagdalt na- rancshéj
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla tortabevonó



  

Elkészítés:

A liszt kivételével az összes anyagot egy edénybe tesszük, és fakanállal állandóan keverve csak felforraljuk, főz. ni nem szabad, mert besűrűsödik és nem terül szét. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet. Ezután a tész- tát kissé lehűtjük és nyomózsákkal, lisztezett sütőlemezre egymástól 3 ujjnyi távolságra halmocskákat adagolunk. Ezeket vízbe mártott villával kissé szétlapítjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük. Még langyos állapotban késsel vagy lapátka segítségével a sütőlapról felszedjük, és ha kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk az egyik felét

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!