Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szlovák mézes zserbó
2x
1x
0.0x
Szlovák mézes zserbó recept
Hozzávalók:
- 3 evőkanál méz
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 15 dkg Rama margarin
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 7-8 evőkanál tej
- 60 dkg liszt. A krémhez: 5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg porcukor
- fél citrom leve
- rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor. A mázhoz: 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tejszín
- 10 dkg cukor
- 5 dkg Rama margarin
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A mézet, cukrot, Rama margarint, tejet felmelegítjük, ha kihűlt, belekeverjük a tojást, együtt finoman kikeverjük. A szódabikarbónával összekevert lisztet fokozatosan belegyúrjuk. (Ha nehezen áll össze, még egy kis tejet adjunk hozzá.) A kapott tésztát négy cipóra osztjuk és egy óráig pihentetjük. A tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat. A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A Rama margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a főzött krémet. Az így kapott krémet 3 részre osztjuk: egy részbe citromlevet keverünk, a másik részbe rumaromát, a harmadik részbe vaníliás cukrot. A lapokat a fenti sorrendben megkenjük a krémekkel. A máz alapanyagait gőz fölött sűrűre főzzük, és a felső lapra csurgatva elsimítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!