Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szlovák mézes zserbó

2x      1x   0.0x
Szlovák mézes zserbó recept

Szlovák mézes zserbó recept

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál méz
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 7-8 evőkanál tej
  • 60 dkg liszt. A krémhez: 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor. A mázhoz: 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 evőkanál liszt



  

Elkészítés:

A mézet, cukrot, Rama
margarint, tejet felmelegítjük, ha kihűlt, belekeverjük a tojást, együtt finoman kikeverjük. A szódabikarbónával összekevert lisztet fokozatosan belegyúrjuk. (Ha nehezen áll össze, még egy kis tejet adjunk hozzá.) A kapott tésztát négy cipóra osztjuk és egy óráig pihentetjük. A tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat. A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A Rama
margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a főzött krémet. Az így kapott krémet 3 részre osztjuk: egy részbe citromlevet keverünk, a másik részbe rumaromát, a harmadik részbe vaníliás cukrot. A lapokat a fenti sorrendben megkenjük a krémekkel. A máz alapanyagait gőz fölött sűrűre főzzük, és a felső lapra csurgatva elsimítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!