Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vaníliás roló
2x
1x
0.0x
Vaníliás roló recept
Hozzávalók:
- 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tej
- 3 evőkanál cukor. A töltelékhez: 25 dkg krémalap
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mélyhűtött tésztát felengedés után lisztezett gyúródeszkára fektetjük, és téglalapokat nyújtunk belőle. A kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, és spirálformában, hogy a rétegek egymást átfedjék, feltekerjük a sütőformára. A tojássárgáját összekeverjük a két evőkanál tejjel, a vágási éleket kihagyva megkenjük a roládokat, majd 2 evőkanál cukorral megszórjuk. Az elkészített roládokat egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük úgy, hogy a tésztavég alul legyen. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 20 percig sütjük. Ezután még melegen lehúzzuk a formáról, és lehűtjük. A pudingport simára keverjük a cukorral, a tejjel, és felfőzzük. A krémalapot a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és összedolgozzuk. A krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és megtöltjük a rolókat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!